Váll ütközés szindróma

Váll tapintási szindróma a fájdalom és gyakran gyengeség, amikor felemeli a karját, amit egy izomzat “fogása” okoz a vállában.

Ez magában foglalja a forgó mandzsetta ínt – egy kemény, gumiszerű zsinórt, amely összeköti az izmokat a vállán a kar tetejére. Az ín és az izom a váll tetején egy keskeny téren halad keresztül, a szubakrómális térnek nevezik.

A vállfojtás szindrómájában az ín ebben a térben csapdába esik, és ismételten megrántja a csontot, ami fájdalmat okoz, ami rosszabb, ha felemeli a karját a fejeden.

Ön is tapasztalhat egy tartós fájdalom a vállán és a fájdalom éjszaka.

A vállelzáródás szindróma hirtelen sérülés után kezdődik, vagy (általában középkoruktól kezdve) fokozatosan léphet fel nyilvánvaló ok nélkül.

A subacromialis tér természetesen nagyon keskeny, különösen akkor, ha a kar felemelkedik. Bármi, ami tovább szűkíti ezt a helyet, az ín csapdába kerülhet.

Mi okozza a válltörést szindrómát?

Lehetséges okok közé tartozik

Ha tartós vállfájdalmad van, forduljon orvosához.

Képesnek kell lennie arra, hogy diagnosztizálja a vállat befolyásoló szindrómát, kérdezze meg a tüneteit és vizsgálja meg a vállát. Megkérhetjük bizonyos fegyvermozgások elvégzését is, hogy segítsen nekik a fájdalom okainak kiaknázásában.

Ha a fájdalom oka nem tisztázott, kezelőorvosa szakszerû értékelést vehet igénybe egy váll sebész által, aki szintén elvégezheti a vállát. Ez segíthet kiküszöbölni a vállfájás egyéb lehetséges okait.

Ha a vállelzáródás szindróma csak enyhe, akkor a következő intézkedések mindegyike szükséges lehet

Fontos, hogy a vállízületet pihentesse, nem szabad megállítani a mozgást. Az inaktivitás az izmok gyengülését okozza, ami ronthatja a problémát, és a vállod felmerülhet. Emiatt általában nem ajánlatos egy hevedert használni.

Orvosi tanácsadás

Orvosával orvoshoz fordulhat, aki képes lesz néhány karos gyakorlatot ajánlani, hogy segítsen nyújtani és erősíteni a vállát, és javítsa a mozgásterét.

Egy fizioterapeuta kezdeti felügyeleti ideje után rendszerint folytathatja ezeket a gyakorlatokat otthon.

Tudjon meg többet a fizioterápiáról.

A kortikoszteroid injekciók lehetséges mellékhatásai a bőr ritkulásának és megvastagodásának.

A vállfunkció szindróma kezelése

Tudja meg, hogyan segítheti a fizioterápia a gyógyulást és a jólétet

A nyaki fájdalom vagy a merev nyak gyakori probléma, és általában nem kell aggódnia. Tudja meg, mi a fő oka és hogyan lehet enyhíteni